Pagina principal del Centro de Investigaciones sobre los Republicanos Españoles en los Campos Nazis

Ir a la página principal
Jordi Riera i Sorribes, soci nº 340
Carme Daviu i Batlle, soci nº 488

Figueres, 20 de maig de 2005

A l'Assemblea General d'Amical de Mauthausen.- Barcelona

Benvolguts amics i amigues :

Des de que es va celebrar la primera Assemblea el dia 7 de maig de 1978, a Riells del Montseny, tant la meva esposa com jo hem procurat assistir a totes les reunions d' Amical de Mauthausen, en aquesta ocasió el dia que es celebra la reunió extraordinaria de l'assemblea per tractar el tema del Sr.Enric Marco,no podrem estar presents per trobar-nos de viatge als Estats Units.

Lamenten moltíssim no poder estar presents, ja que considerem que el tema és sumament important. Creiem que Enric Marco tenia aptituts i facilitat de paraula per poder fer una magnífica labor sense recorre a les mentides amb les quals ha perjudicat a la nostra Amical i ha calumniat a tota la deportació, als supervivents, a les vidues, a les víctimes que varen morir allí i a les víctimes de segona generació,que som els fills d'aquells Republicans.

Des del 2 d'abril del 2000 en que Enric Marco va entrar a formar part de la direcció d'Amical de Mauthausen, per recomanació i acceptació dels Srs. que aleshores eren Secretari General i President, fins el 1 de maig del 2005, han passat més de cinc anys sense que ningú,ni historiadors molt propers i potser massa posats a escriure llibres,ni companys de la direcció, hagin volgut, ni tan sols intentat saber qui era Enric Marco, considerem que això es molt greu.

Jo com a fill de Josep Riera i Borrell deportat nº 3253,exterminat a Mauthausen el 10 de febrer de1943, em sento enganyat, estafat per aquest Sr. i pels seus companys de junta entre els quals hi ha historiadors que ni tan sols han complert el mínim rigor històric bàsic del dubte dels fets i crec que qualsevol deportat, vidua,fill o filla, o tan sols persones sensibles a la deportació, han de sentir el mateix que sento jo.

Es per això que demano la immediata dimisió de tota la junta directiva i es convoquin noves eleccions, cal netejar el nom de la nostra Amical i respectar el nom d' aquells que varen passar pels camps d'extermini nazis i amb la junta actual això no pot ser. Esperant veurens aviat amb una nova junta respectada i respetuosa amb tots, rebeu una amical abraçada de

Signat.-
Jordi Riera y Sorribes
Mª del Carme Daviu i Batlle


Ir a la página principal